בין הסיכונים והסיבוכים שיכולים להתרחש לאחר השתלת שתלי חזה ניתן למצוא את הסיבוכים הנובעים ישירות מהשתלים כגון כאב בחזה, שינויים בפטמות או בתחושת החזה. צורך בניתוחים נוספים על מנת להסיר או להחליף את השתלים, זאת בשונה מניתוח החלפת שתלים שגרתי הנעשה אחת לתקופה ארוכה יחסית על כחלק מפעולות התחזוקה. ישנן גם בעיות שיכולות לנבוע מרקמת העור באזור הצלקת, סביב השתל, שיכולה ללחוץ על השתל ולגרום להתכווצויות לא רצויות. סיבוך נוסף הוא התבקעות או דפלציה של השתל עצמו. לאחרונה גם עולות יותר ויותר טענות על בעיות וסיבוכים הנובעים מהפעילות של המערכת החיסונית כנגד השתל, החל מבעיות בבלוטות שונות ועד סוגים של סרטן ובראשם סרטן השד. עוד סיבוכים יכולים להיות בעיות בהנקה או אובדן התחושה בפטמות עצמן.
עם התקדמות הניסיון והטכנולוגיה בתחום הסבירות לסיבוכים ובעיות ירדה משמעותית אך חשוב מאוד לשמור על תקשורת פתוחה ושקיפות עם המנותחת המאפשרים התמודדות מוצלחת יותר עם סיבוכים למיניהם. בין ההמלצות שחשוב לשים לב אליהן בטפסי ההסכמה ובהכנה לניתוח חשוב שתהיה אזהרה ברורה ומודגשת על הסיכונים והסיבוכים האפשריים. חשוב שיהיה צ'ק ליסט למטופלת שבו היא מסמנת את שלבי ההחלטה שלה. גם חשוב שיהיה מידע רפואי על החומרים מהם מורכבים השתלים והכמויות של הכימיקלים השונים והמתכות שעלולים להשתחרר לגוף. גם אם למטופלת אין רקע רפואי המודעות וההבנה של הנושא הם הכרחיים ואין לזלזל בהם. כמו כן כדאי לעבור על מקרים ותגובות עם המטופלת ומה עושים במקרה ויש סיבוך כזה או אחר. לעיתים הכנה נכונה יכולה לחסוך ניתוחים עוקבים או צורך בהחלפת השתלים כתוצאה מבורות ולא בהכרח מסיבוכים רפואיים.
אם יש צורך בהסרת השתלים בין אם רפואית או בשל החלטת המנותחת, ישנן שתי צורות עיקריות להסרה: הראשונה היא הסרה ללא רקמת העור המקיפה את השתל. רקמה שהמנתח יכול לבחור להשאיר בגוף המנותחת כדי להפחית את הסיכון לסיבוכים או לדימום והאפשרות השנייה היא הסרה כולל רשמת העור וכאן חשוב באמת להתייעץ עם המנתח או המנתחת כדי להבין מהי דרך הפעולה האופטימלית.